Kelly Osbourne hoopt dat ze met haar nieuwe kledinglijn ook andere ontwerpers aanmoedigt om grote maten op te nemen in hun collecties.

Osbournes nieuwe lijn bevat kledingstukken van maat 32 tot 52. Volgens de reality-ster verdienen ook vollere vrouwen modieuze kleding opties, zo meldt Female First.

"Modeontwerpers moeten inzien dat het niet één soort vrouw is waarvoor ze kleding ontwerpen, maar dat ze dit voor de hele bevolking moeten doen."

Het Fashion Police-jurylid denkt dat veel Amerikaanse vrouwen een gemiddelde maat tussen de 44 en 48 hebben. "Laten we eerlijk zijn, bijna niemand heeft maat 32, dus het is niet eerlijk om daar steeds vanuit te gaan."

"Als mijn kleding in een zaak komt te hangen, dan moeten alle maten er zijn. Ik sta het niet toe als een winkel niet de volledig lijn inkoopt", aldus Osbourne.

​Dertig kilo

"Zodra de lijn uitkomt kan ik er meer over kwijt, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik niet probeer om de nieuwste Alexander McQueen of Christian Dior te zijn."

Osbourne heeft jarenlang met haar gewicht geworsteld. In 2010 raakte ze bijna dertig kilo kwijt. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe collectie wordt gelanceerd.