Cosmeticamerk Veet, dat haarverwijderingsproducten maakt, heeft een nieuwe reclamecampagne al na een dag teruggetrokken. De campagne kreeg veel kritiek en zou seksistisch zijn.

Dat meldt The Telegraph donderdag.

De Don't Risk Dudeness campagne van het bedrijf bestaat uit een aantal reclamefilmpjes waarin vrouwen in een harige, iets te dikke man veranderen, omdat ze zijn vergeten hun benen te scheren.

De campagne, die in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten was gelanceerd, kreeg direct veel kritiek. Zo zou de campagne seksistisch, homofoob en beledigend zijn.

Een dag na de lancering kwam het merk met een verklaring waarin ze zeiden dat ze nog eens goed over de campagne wilden nadenken en dat ze hem voorlopig terugtrekken. Veet zei er wel bij dat de campagne door drie vrouwen was gemaakt. 

Grappig

"Het idee kwam van vrouwen die ons vertelden dat ze zich een 'man' voelden zodra ze stoppels op hun benen hadden", zo luidt de verklaring. "We vonden dat erg grappig en herkenden dat. Maar niet iedereen stelt ons gevoel voor humor op prijs. We wilden niemand beledigen."

Ook op deze verklaring kwam direct veel kritiek. Veel mensen stellen dat het bedrijf niks van vrouwen begrijpt. Bovendien zouden de verontschuldigingen niet oprecht zijn.