Zo'n 63 procent van de Nederlandse vrouwen experimenteert in de zomer meer met haar kleding. Ruim de helft van de vrouwen koopt in de zomer dan ook meer kleding dan in de winter.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.031 lezeressen van het tijdschrift Grazia in opdracht van modeketen C&A.  

Van 64 procent van de ondervraagde vrouwen is de zomer het favoriete seizoen en 92 procent van de ondervraagde vrouwen zegt gelukkiger te zijn als de zon schijnt. Ze geven hun stemming in de zomer gemiddeld een 8,7, terwijl dit in de winter slechts een 6,4 is. 

Iets meer dan 80 procent van de ondervraagde vrouwen voelt zich bovendien aantrekkelijker als de zon schijnt en meer dan de helft van de vrouwen zegt ook sneller sjans te hebben als de zon schijnt.

Terras

De Nederlandse vrouwen komen vooral in een zomerse stemming door de langere dagen, direct gevolgd door het aanschaffen van nieuwe zomerkleding. Zo'n 36 procent van de vrouwen krijgt een vakantiegevoel door een terrasje te pakken of door te barbecueën in de tuin.

Ongeacht het weer, krijgt 44 procent van de vrouwen een zomergevoel door nieuwe zomerkleding aan te schaffen. Zo'n 58 procent van de vrouwen koopt in de zomer meer kleding dan in de winter.

Topje

Bij 34 procent komt, zodra de zon schijnt, een topje uit de kast. Bij 26 procent is dit een luchtig zomerjurkje en bij 20 procent een paar slippers. Het luchtige zomerjurkje is het favoriete kledingstuk voor 42 procent van de vrouwen, daarna volgen de lange jurk en slippers. 

Voor een festival kiezen de ondervraagde vrouwen het liefst voor shorts en sneakers. Bij de helft van de vrouwen is de zonnebril het favoriete accessoire bij een zomerse outfit.