De Franse regio's de Elzas en Bourgondië zijn door wijnliefhebbers gekozen tot de beste plekken voor een vakantie. De wijnen die er geproduceerd worden, worden geroemd door de vakantiegangers.

De Franse Elzas is als meest geliefde vakantiewijnstreek uit de bus gekomen bij een onderzoek van de vakantiewebsite Zoover. Zo'n 6,7 procent van de bezoekers van de streek gaat er speciaal heen voor de wijnen. 

"Hier vind je de grootste en bekendste wijnkelders met grote namen van prestigieuze wijnen", zegt een deelnemer aan het onderzoek over de streek. "Wie hier eenmaal komt, komt steeds terug."

Bourgondië, eveneens in Frankrijk eindigt met 5,4 procent op de tweede plaats. "Als wijnliefhebber kun je in de omgeving erg mooie wijngaarden en wijnboerderijen bezoeken", zegt een andere deelnemer over deze streek. 

Landschap

Op de derde plaats staat de Westelijke Kaap in Zuid-Afrika, met 5,2 procent, en de Duitse regio Rijnland-Palts staat met 3,8 procent op vier. Het Italiaanse Piëmont maakt met 3,2 procent de top vijf compleet.

Alhoewel wijngebieden als Bordeaux en Champagne traditioneel meer bekend staan als producenten van kwaliteitswijnen, blijken de genoemde gebieden populairder als vakantiebestemming voor wijnliefhebbers.

De gebieden zijn populair door de combinatie van het landschap en de kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd, zo blijkt uit het onderzoek.