Ex-voetballer David Beckham is in onderhandeling met diverse modebedrijven over het ontwikkelen van een sportieve, casual kledinglijn.

Dat meldt Women's Wear Daily.

De 38-jarige Beckham zou meerdere gesprekken hebben gevoerd met het in Hong Kong gevestigde bedrijf Li & Fung, dat vooral modecollecties voor een groot publiek maakt. Tot nu toe is echter geen definitieve overeenkomst afgesloten.

De Britse ondernemer en manager Simon Fuller, die David en Victoria Beckham adviseert en het brein is achter hun modecarrière, wilde de gesprekken niet bevestigen. Ook woordvoerders van Li & Fung weigeren commentaar te geven.  

Zwembroeken

Beckham werkt hard aan zijn modecarrière. Zo werkt hij al langere tijd succesvol samen met de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz, waarmee hij onlangs een zwembroekencollectie lanceerde. Daarnaast werkt hij samen met sportmerk Adidas en cosmeticamerk Coty. 

De voormalige voetballer zou nu zijn eigen lifestylemerk willen starten. De gesprekken over een kledingcollectie zouden een eerste stap in die richting zijn.