De Afrikaanse prints in de debuutcollectie van rapper Stromae zijn enorm populair onder fans en modefanaten. In enkele dagen is de collectie bijna uitverkocht.

Deze week presenteerde de Brusselse Paul van Haver, met zijn hits Papaoutai en Formidable onder het publiek bekend als de Franstalige rapper Stromae, zijn eerste herencollectie.

De collectie is in samenwerking met een aantal creatievelingen  gemaakt en heet Mosaert, een anagram van zijn artiestennaam, zo meldt het Belgische Knack.

De collectie met beperkte oplage telt negen kleurrijke polo’s en vier paar sokken met Afrikaanse prints. Stromae is gedeeltelijk van Rwandese afkomst. Van de polo’s (90 euro) werden tweeduizend exemplaren uitgebracht en van de sokken (17 euro) vierduizend. Bijna alle exemplaren zijn binnen drie dagen in de Brusselse winkel Hunting & Collecting uitverkocht.

De 29-jarige singer-songwriter is inmiddels al bezig met een nieuwe capsulecollectie, waarin waarschijnlijk jasjes en cardigans worden opgenomen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe collectie in de winkels ligt.