Ruim 33 miljoen kledingstukken uit Engeland worden nog amper gebruikt omdat vrouwen deze nooit naar de stomerij brengen.

Dat blijkt uit Brits onderzoek onder duizend vrouwen.

Het ongemak van het meenemen van kleding naar de stomerij en luiheid worden door de vrouwen als voornaamste reden gebruikt om kleding niet te reinigen, zo meldt Female First.

Acht op de tien vrouwen gaat alleen naar de stomerij als het echt niet anders kan. Ruim de helft van de vrouwen laat haar kleding nooit professioneel reinigen. Volgens de onderzoekers zorgt dit ervoor dat veel kledingstukken serieus verwaarloosd raken.

Naast luiheid is ook de angst dat kledingstukken geruïneerd worden tijdens het proces een grote factor waarom vrouwen hun kleding liever thuis houden.

Milieu

12 procent van de ondervraagden zegt niet van de geur van gestoomde kleding te houden en een aantal vermijden de stomerij uit respect voor het milieu.

De top drie items die vrouwen vermijden te reinigen zijn jassen, jurken en leren kledingstukken. Ook vintage lederen tassen, trouwjurken en suède Ugg-laarzen worden zelden naar de stomerij gebracht, terwijl dit volgens de onderzoekers wel één keer in de zoveel tijd nodig is om een garderobe te onderhouden.