Ruim 78 procent van de vrouwen verandert de manier waarop ze zich kleedt op het moment dat ze bevalt van een kind.

Dit blijkt uit Brits onderzoek waarvoor tweeduizend moeders zijn ondervraagd.

De moeders lijken hun interesse in de mode terug te winnen rond de vierde verjaardag van hun kind. De ondervraagde vrouwen zijn na gemiddeld drie jaar en negen maanden weer trots op hun uiterlijk en willen hier dan opnieuw moeite voor gaan doen.

Meer dan de helft van de moeders zegt zich te willen focussen op de opvoeding van hun baby en daardoor geen tijd meer te hebben voor mode. Gemiddeld besteden vrouwen 740 euro per jaar aan kleding. Dit cijfer daalt na de zwangerschap tot gemiddeld 412 euro, zo meldt Daily Mail.

Comfort

Korte rokjes (21 procent), hoge hakken (18 procent) en skinny jeans (17 procent) worden het eerst opzij gelegd na de bevalling, omdat snelheid en comfort eerder worden gezien als prioriteit.

De vrouwen die wel regelmatig hakken blijven dragen, laten hun hakhoogte met twee centimeter slinken. Een vijfde van de moeders laat zich een korte coupe aanmeten na de bevallig.

Ook laag uitgesneden topjes verdwijnen na het moederschap eerder onderin de kast. Tijdens het zwemmen kiezen jonge moeders eerder voor een badpak dan een onthullende bikini. Lederen kleding en dierenprints worden door de vrouwen ook het liefst verbannen uit de garderobe.

Druk

De ondervraagde moeders zeggen na de bevalling druk te hebben gevoeld om andere kleding te gaan dragen. 7 procent van de moeders verandert haar manier van kleden om qua stijl aan te sluiten bij andere moeders. De respondenten voelden zich na de zwangerschap daarnaast beïnvloedt door de stijl van beroemde moeders.

Kate Middleton is volgens de jonge moeders een goed voorbeeld van een stijlvolle, chique moeder. De kledingstijl van Katie Price en Kim Kardashian wordt het minst geroemd.