Niet alleen vrouwen maken zich druk om hun uiterlijk. Ook mannen maken zich steeds vaker zorgen om hun buik, hun haar en hun figuur.

Dat meldt de Daily Mail op basis van een nieuw onderzoek. 

Twee derde van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze druk ondervinden om er goed uit te zien, vooral omdat er zoveel 'perfecte' vrouwen in de media worden afgebeeld. Ruim 60 procent van de vrouwen voelt zich dan ook onzeker over haar uiterlijk.  

Vrouwen worden nog steeds vaker dan mannen op hun uiterlijk beoordeeld, maar dat is aan het veranderen, zo blijkt uit het onderzoek. Driekwart van de ondervraagde mannen denkt dat uiterlijk tegenwoordig belangrijker is voor mannen dan voor eerdere generaties. 

Buik

De mannen maken zich dan ook gemiddeld drie uur per week druk over hoe ze er uit zien, omdat ze steeds vaker het gevoel hebben dat ze op hun uiterlijk worden beoordeeld. 

Ze maken zich vooral zorgen over hun buik (58 procent), kaalheid (19 procent) en 'moobs', vetophopingen op de borst (19 procent). Ook maken mannen zich zorgen om hun tanden (20 procent) en hun spieren (14 procent). 

Dieet

De ondervraagde mannen zeggen bang te zijn dat hun vrienden vinden dat ze zich teveel met hun uiterlijk bezig houden. Daarom volgen ze vaak stiekem een dieet.

Wel bespreken ze hun zorgen over hun uiterlijk met hun partner en letten ze er bij het kopen van kleding op dat de kleding bij hun figuur past.

Vrouwen blijken zich vooral zorgen te maken over hun gewicht, hun tanden, cellulitis, wallen onder de ogen en hun bovenarmen.