De Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau heeft voor de derde keer op rij het Freedom T-shirt ontworpen. Het T-shirt is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en modeketen WE Fashion.  

Het ontwerp van het T-shirt heeft dit jaar het gezamenlijk vieren van de vrijheid als thema. De bekende fakkel, het symbool van de vrijheid en van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, is wederom een onderdeel van het ontwerp.

"Met dit shirt wilde ik een positieve boodschap overbrengen, het straalt de blijdschap uit van het gezamenlijk vieren van onze vrijheid", zegt Taminiau. 

"Onze grootouders hebben moeten vechten voor de vrijheid waarin wij mogen leven, eigenlijk zouden we dit elke dag moeten vieren. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om mijn bijdrage te leveren aan het Freedom T-shirt waarmee wij deze belangrijke boodschap uitdragen." 

Het door Taminiau ontworpen T-shirt zal door de vijfduizend vrijwilligers van de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei worden gedragen. Daarnaast is het T-shirt inmiddels te koop bij de winkels van de modeketen. Er zijn modellen voor mannen en voor vrouwen.