Het Britse topmodel Kate Moss staat op de cover van het nieuwe nummer van de Britse editie van Vogue. Het is maar liefst de 35e keer dat het model de cover siert.

Dat meldt de Daily Mail.

De 40-jarige Moss werd voor het tijdschrift gefotografeerd door Craig McDean. Ze poseert in een jasje dat ze ontwierp voor de Britse modeketen Topshop. Het ontwerp van het jasje is gebaseerd op een favoriet jasje van het model dat ze enkele jaren geleden kwijtraakte. 

Opmerkelijk is dat de naam van Moss nergens wordt vermeld op de cover.

Styling

In het tijdschrift staat verder een fotoserie met model Freja Beha Erichsen, die door Moss werd gestyled. Ook Erichsen draagt voornamelijk kleding uit de nieuwe collectie die Moss ontwierp voor Topshop. Het is de tweede fotoserie die door Moss werd gestyled sinds ze in oktober moderedacteur werd bij Vogue

Moss ontwierp van 2007 tot 2010 diverse collecties voor de Britse modeketen. Haar nieuwe collectie voor de keten, die dit jaar op de markt komt, zal worden verkocht in veertig landen.

Het model is dit jaar tevens het gezicht van campagnes van modelabels Alexander McQueen en Liu Jo en cosmeticamerk Rimmel .