De Nederlandse modeontwerper Hans Ubbink heeft bekendgemaakt dat hij met ingang van 1 januari 2015 stopt met zijn modelabel.

Dat meldt de Nederlandse editie van Elle. De 53-jarige ontwerper maakte de beslissing bekend tijdens een persontbijt ter ere van de lancering van zijn nieuwe collectie.

Een groot aantal vaste afnemers van de mannen- en vrouwenkleding van Ubbink ging de laatste tijd failliet, waardoor het label van de ontwerper in de financiële problemen kwam. 

“Ik wil er vroegtijdig de stekker uittrekken om het netjes te kunnen afhandelen,”zo zegt Ubbink. De nieuwe, en tevens laatste collectie van het label ligt in augustus in de winkels. 

Opgeheven hoofd

"We hebben met veel plezier, lef en toewijding gewerkt aan een volwassen mannenmodemarkt in Nederland”, zegt Ubbink in de Telegraaf. "Het lijkt nooit het juiste moment om te stoppen, we doen het met pijn in het hart, en opgeheven hoofd."

"Wij gaan op zoek naar een andere manier van investeren in - en bouwen aan - ons merk. Het zal een nieuwe vorm aannemen. Wij hebben daar vertrouwen in, maar weten dat we eerst deze fase moeten afronden om weer nieuwe mogelijkheden te kunnen creëren."

In 2010 vierde Ubbink nog groots zijn tienjarig jubileum als modeontwerper in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos.