De gemiddelde vrouw heeft voor zo’n 400 euro aan ongedragen kleding in de kast, zo blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

De meerderheid van de ondervraagde vrouwen zegt tenminste 20 procent van de kleding in hun kledingkast nooit te dragen, zo blijkt uit een onderzoek onder 2.137 vrouwen van achttien jaar en ouder. Dat meldt de Daily Mail.  

Vooral schoenen en jassen blijven volgens het onderzoek vaak ongedragen in de kast liggen.

Driekwart van de ondervraagde vrouwen zegt sommige kledingstukken nooit te dragen, omdat ze andere kleding mooier vinden en de helft zegt bepaalde stukken niet te dragen omdat ze er negatieve kritiek op kregen.

Bijna 40 procent van de vrouwen laat de kleding toch hangen, omdat ze geen zin hebben om hun kledingkast op te ruimen.

Strategisch

Het Amerikaanse tijdschrift Cosmopolitan adviseerde vrouwen eerder om hun kledingkast overzichtelijk in te delen en goed te kijken naar welke kleuren ze het liefste dragen. Volgens het tijdschrift kunnen vrouwen kleding in kleuren die hen niet bevallen beter meteen weggooien.

Ook stelt het blad dat er beter strategisch gewinkeld kan worden en dat vrouwen niet alle trends zonder meer moeten volgen, maar goed moeten kijken of de kleding bij hen past.