Joan Collins heeft een cosmeticacollectie gelanceerd. De 81-jarige Britse actrice heeft haar collectie Timeless Beauty genoemd.

Collins maakte de collectie voor de Amerikaanse televisiezender QVC, die is gespecialiseerd in thuiswinkelen. De collectie is zo populair dat een aantal producten binnen een uur was uitverkocht. 

De collectie bestaat uit 18 producten, waaronder een foundation, een lippenstift, een make-upspiegel met kristallen, een oogcrème, een parfum en een concealer. 

Volgens Sandra Vallow van QVC is de collectie zo populair omdat veel vrouwen nog altijd graag de stijl van Alexis Colby, de rol waarmee Collins in de jaren 80 wereldberoemd werd, willen imiteren.

Alexis

"Wie wil er nou geen Alexis lippenstift?", zo zegt Vallow tegen de Daily Mail.

"Het inkoopteam van QVC vond het geweldig om de cosmeticacollectie van Joan Collins te lanceren en we hebben er ook geen spijt van. De uitverkochte producten bewijzen dat de schoonheid en glamour van Joan een blijvende inspiratie is voor vrouwen van alle leeftijden."

Collins werd een Hollywoodster toen ze net twintig was. In de jaren 70 leek haar carrière te zijn afgelopen, maar toen ze in 1981 op 48-jarige leeftijd de rol van Alexis Colby kreeg in de destijds populaire televisieserie Dynasty werd ze opnieuw wereldberoemd. 

Naast haar optredens in diverse films, televisieseries en toneelstukken, was de actrice ook te zien in tal van campagnes. Zo was ze onlangs te zien in een reclamefilmpje van Snickers. In Nederland trad ze enkele jaren geleden op in een campagne van biermerk Bavaria.