Pharrell Williams gaat samen met Adidas een collectie ontwerpen. De collectie wordt geproduceerd met de milieuvriendelijke vezels van Bionic Yarn, het bedrijf van de artiest.

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

Bionic Yarn maakt vezels uit plastic afval dat uit de zee wordt gehaald door het internationale collectief The Vortex Project. Van de vezels worden vervolgens stoffen gemaakt.

"Het is een geweldige kans om met een iconisch merk als Adidas te werken", zegt Williams. "Adidas is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Dit is een geweldig project, zowel voor mij als voor Bionic Yarn."

"Ik vind het geweldig om met Pharrell te kunnen samenwerken", zegt Dirk Schoenberger, de hoofdontwerper van Adidas. "Hij is een icoon van de popcultuur en een blijvende inspiratie, niet alleen door zijn muziek maar ook door zijn vele andere interesses. Hij past daardoor prima bij Adidas."

Zowel Williams als Adidas werken de laatste tijd veel samen met anderen. Zo ontwierp Williams onlangs een collectie voor het Japanse label Uniqlo en maakte Adidas een collectie voor de Britse modeketen Topshop.