De burleske danseres Dita von Teese heeft een lingeriecollectie ontworpen voor het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale’s. 

Het is de eerste lingeriecollectie van de 41-jarige Von Teese die ook in Amerika te koop is, zo meldt de Daily Mail. De danseres ontwierp eerder lingerie en heeft onder meer haar eigen lingerielabel in Australië, Von Follies genaamd. 

De nieuwe lingerielijn voor Bloomingdale’s, die is geïnspireerd op de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, bestaat uit drie verschillende minicollecties.

De eerste, Parisienne genaamd, is geïnspireerd op traditionele Franse lingerie, met veel kant, liftende balconette beha’s, slips met een peplum en jarretelgordels. De tweede collectie, Tulip, is uitgevoerd in panterprint, zwart kant en linten, en bevat onder meer beha’s en diverse soorten ondergoed. 

Gewaagd

De derde minicollectie, Madame X, is de meest uitgebreide en meest gewaagde. Deze collectie is vrijwel geheel uitgevoerd in zwart en bevat een transparante onderjurk en diverse andere stukken.
 
De collectie is te koop in de warenhuizen en via de webwinkel van Bloomingdale’s.