De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz heeft de namen van Victoria Koblenko en Sanne Vogel bekendgemaakt voor de Nederlandse versie van het kunstproject Concious New World.

Voor het project, waarin kunst, mode en duurzaamheid samenkomen, bundelen vijf kunstenaars hun krachten met vijf bekende Nederlandse vrouwen. De vrouwen kozen elk een thema, waar ze samen met de kunstenaar een kunstwerk van maken.

Koblenko en kunstenaar Cil Laurens kozen voor het thema 'Educatie'. "Kinderen naar school laten gaan draagt bij aan de strijd tegen kinderarbeid", zegt Koblenko. "Vrouwen hun diploma’s laten halen zorgt voor sterkere gemeenschappen en dat brengt de hele maatschappij weer vooruit."

Vogel koos met kunstenaar Jolanda van Meringen voor het thema 'Lonen' en model Valentijn de Hingh neemt samen met kunstenaar Charlotte Greeven het thema 'Recycling' voor haar rekening. 

Pleinen

Zangeres Eveline Vroonland zet zich samen met kunstenaar Tim van Cromvoirt in voor het thema 'Water. Tenslotte beelden balletdanseres Megan Zimny Kaftira en kunstenaar Denise Collignon het thema 'Grondstoffen' uit.

De kunstwerken worden op woensdag 2 april gepresenteerd aan de pers en een aantal genodigden. Vervolgens zijn de kunstwerken vanaf 10 april tot 12 mei te zien zijn op vijf grote pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven.