De Nederlandse topkok Sergio Herman opent dinsdag The Jane, zijn nieuwe restaurant in Antwerpen.

Dat meldt Knack.

Het nieuwe restaurant is gevestigd in de voormalige kapel van het militaire ziekenhuis in het Groen Kwartier, in het centrum van Antwerpen. Het pand, dat in een neobarokke stijl is gebouwd, werd ingericht door Piet Boon. Boon heeft hotels inricht in diverse wereldsteden zoals New York en Tokio. 

Boon behield zoveel mogelijk de uitstraling van het pand. Zo bleef de oude vloer en het afgebladderde plafond intact. De ontwerpers van Pslab in Beiroet zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de grote lamp in het restaurant. De ramen zijn ontworpen door Studio Job en jeanslabel G Star creëerde de kleding van het personeel.
 
De gehele voormalige kapel wordt gebruikt door het restaurant. Zo zijn een deel van de keuken, de voorraadruimtes en de koelkasten gevestigd in de kelder van het gebouw. Onder het voormalige koor is een tafel voor gasten gezet. De keuken is vanuit het restaurant te zien.  

Toegankelijk

In het nieuwe restaurant kan vanaf 50 euro worden gegeten. Het duurste menu kost 85 euro.

"Dat vond ik heel belangrijk, dat we toegankelijk zijn voor veel mensen", zegt Herman tegen Het Nieuwsblad. "Dat de gewone man kan komen."

In Oud Sluis, het vorige restaurant van Herman, kostte het duurste menu 195 euro. Het nieuwe restaurant is inmiddels volgeboekt tot het eind van de zomer. 

Muziek

De buren van het nieuwe restaurant hebben overigens al geklaagd. Zo was er tijdens het proefdraaien van het restaurant tegen de afspraak in toch muziek te horen op het terras en zijn de geplaatste geluidschermen te laag, zo meldt She.