Givenchy lanceert L’Atelier, een collectie van zeven parfums. De collectie is geïnspireerd op zeven haute couturejurken van het Franse modehuis.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

"Het idee was om onze geschiedenis op het gebied van parfum en haute couture met elkaar te combineren", zegt Thierry Maman, de directeur van het modehuis.

Als inspiratie voor de collectie werden zeven jurken, gemaakt tussen 2005 en 2011, uit de archieven gehaald. Françoise Donche, de parfumexpert van Givenchy, gaf bij het ontwikkelen van de parfums leiding aan zeven verschillende parfummakers, die ieder een geur creëerden. 

Jasmijn

Iedere geur heeft een specifiek karakter. Zo bevat de geur Chypre Caresse tonen van citroen, jasmijn en patchoeli en is Ylang Austral opgebouwd uit mandarijnblad, ylang ylang en sandelhout. Een andere geur uit de collectie, Cuir Blanc, is samengesteld uit witte peper, musk en leer. 

Het modehuis is van plan om ieder jaar nieuwe geuren toe te voegen aan de lijn.

De nieuwe collectie is vanaf zondag te koop bij warenhuis Harrod’s in Londen. Vanaf april volgen nog enkele winkels in onder meer Parijs, New York, Florence en Moskou. Uiteindelijk zal de collectie wereldwijd in ongeveer vijftig winkels te koop zijn.