Filmmaatschappij Disney, actrice Angelina Jolie en ontwerpster Stella McCartney hebben samen een collectie kinderkleding ontworpen die is geïnspireerd op de nieuwe film Maleficent.

De collectie, Maleficent by Stella McCartney Kids genaamd, bestaat uit prinsessenjurken, sandalen, T-shirts en sneakers en is bedoeld voor jongens en meisjes van vier tot veertien jaar oud. Dat meldt Women’s Wear Daily

De film Maleficent is een nieuwe versie van het verhaal van Doornroosje, waarin Jolie de titelrol speelt en actrice Elle Fanning te zien is als prinses Aurora.    

"Ik was altijd al een fan van Disney, net als mijn moeder, en keek als kind naar al hun films", zo zegt McCartney. "Toen Angelina Jolie me vroeg om de set te bezoeken heb ik geen moment getwijfeld. De film is donker en soms heel eng, maar tegelijkertijd visueel heel interessant."

SOS Kinderdorpen

De collectie wordt vanaf eind mei verkocht in de boetieks van de ontwerpster en in de winkels van Disney. Van de kleding die via de boetieks van McCartney wordt verkocht, gaat 10 procent van de winst naar SOS Kinderdorpen.