Een nieuwe app biedt de mogelijkheid om door middel van een foto een kledingstuk te identificeren en geeft direct informatie over waar het artikel kan worden gekocht.

De nieuwe app, ASAP54 genaamd, werkt op dezelfde manier als Shazam, de muziek app die op basis van een kort audiofragment een nummer identificeert. Dat meldt de Daily Mail.

Gebruikers kunnen met de app een foto maken van een kledingstuk dat ze bijvoorbeeld iemand op straat of tijdens een feestje zien dragen. De app gaat op basis van de foto op zoek in een database en geeft vervolgens informatie over het kledingstuk. Ook krijgt de gebruiker informatie over verkoopadressen. 

Mocht de app het kledingstuk niet kunnen identificeren, dan krijgt de gebruiker binnen 24 uur per e-mail informatie over vijf kledingstukken die op het gezochte item lijken. De app werkt samen met een aantal stylisten en is ook verbonden aan de diverse sociale media.

Visueel

"Het idee werd geboren uit frustratie, toen ik kleding online wilde kopen", zegt Daniela Cecilio, wier bedrijf de app ontwikkelde. "Ik ben erg visueel ingesteld en vond het soms moeilijk om te omschrijven wat ik had gezien, waardoor het lastig werd om een kledingstuk op Google te vinden."

"Ik wilde een eenvoudige manier bedenken om te vinden wat ik zocht. Ik vind het geweldig dat ik nu de garderobe van andere mensen kan gebruiken als inspiratie." 
 
Model Cara Delevingne (foto) heeft al laten weten dat ze een fan is van de nieuwe app. Modebedrijven als Net-a-Porter, Barneys, Harrods, J Crew, Topshop en The Outnet hebben zich inmiddels aangesloten bij de database van de app.

De app is gratis te downloaden via iTunes.