De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz lanceert in april twee collecties die onder meer zijn gemaakt van biologisch leer en biologische zijde. Model Amber Valletta is het gezicht van de collecties.

Het leer dat is gebruikt voor de Conscious- en Conscious Exclusive-collecties is afkomstig van een leerlooierij in het Zweedse Tärnsjö, zo meldt de keten in een persbericht.

De kledingstukken zijn tevens voorzien van een nieuw type wasetiket, waarop staat aangegeven hoe de kleding milieuvriendelijk kan worden gereinigd. 

"H&M is trots op haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zegt Ann-Sofie Johansson, hoofd Design & New Development bij de keten. "Conscious en Conscious Exclusive laten zien dat duurzamere materialen tal van mogelijkheden bieden."

Amber Valletta

De keten werkte bij het ontwerpen van de Conscious Exclusive-collectie met EVER Manifesto, een denktank op het gebied van duurzame mode en design. De organisatie is samen met model en actrice Amber Valletta te zien in de bijbehorende campagne. Valletta is daarnaast ook het gezicht van de Conscious-collectie.

De gelimiteerde Conscious Exclusive-collectie is versierd met accenten geïnspireerd op de flamenco- en de bohemian stijl. In deze collectie is biologisch leer en biologische zijde verwerkt. De collectie is, behalve in honderdvijftig winkels van de keten, ook te koop via Valletta’s milieubewuste initiatief Master & Muse.

Zebraprint

De Conscious-collectie, die eveneens is gemaakt van duurzamere materialen, omvat onder meer een oranje jurk en een ruimvallende kaftan met een zebraprint. Deze collectie zal in alle winkels van de keten te koop zijn.