Eén keer per week alle boodschappen doen is slecht voor de lijn, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Twee derde van de ondervraagden eet meer als de koelkast helemaal vol is.

Dat meldt de Daily Mail.

Ruim 56 procent van de ondervraagden doet één keer per week boodschappen en koopt dan alle levensmiddelen die voor de hele week nodig zijn, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend volwassen mensen. 

Twee derde van degenen die een keer per week boodschappen doen, zegt in de drie dagen na het winkelen veel meer te eten omdat er zoveel lekkere dingen in huis zijn. Ruim 84 procent van de ondervraagden zegt tijdens het winkelen al honger te krijgen.

Ruim 30 procent van de deelnemers begint zodra hij of zij thuiskomt van het winkelen meteen te eten en 21 procent maakt in supermarkt al verpakkingen open om iets te eten. 

Kleinere hoeveelheden

Zo’n 44 procent van de ondervraagden is gestopt met het wekelijks doen van de boodschappen in een poging gewicht te verliezen. Ze gaan nu vaker naar de winkel en kopen kleinere hoeveelheden voedsel. 

"Mensen die willen afvallen, kunnen beter niet te veel voedingsmiddelen in huis hebben", zo zegt Lee Smith, die het onderzoek uitvoerde. "Het is beter om om de paar dagen datgene te kopen dat je echt nodig hebt. Al worden ze dan weer vaker verleid door de artikelen in de winkels. Wat dat betreft is er geen eenvoudige oplossing."