Negen Europese modeontwerpers doen mee aan de tweede editie van de Re-Imagine Design Challenge van modeketen C&A. De geschiedenis van de keten staat centraal in de wedstrijd.

De negen jonge deelnemers zullen ieder een ontwerp kiezen uit de 173-jarige geschiedenis van de modeketen en dat verwerken in een ontwerp voor de toekomst.

Daarbij moeten ze gebruik maken van duurzame materialen en processen.

"C&A beschikt over een zeer rijke ontwerpgeschiedenis waarbij zij gedurende een periode van meer dan 170 jaar vele nieuwe innovaties en ontwerpen aan het grote publiek heeft gepresenteerd", zegt Eva Ziegler, Brand & Marketing Director van de keten. Vanuit deze gedachte zullen dit jaar jonge ontwerpers vanuit heel Europa onze geschiedenis vieren."

Wedstrijd

De deelnemende ontwerpers komen uit Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Turkije. De 25-jarige Natalie de Koning, tevens de jongste deelnemer, vertegenwoordigt Nederland. Voor de vaste ontwerpers van de keten is er een eigen, afzonderlijke ontwerpwedstrijd. 

De ontwerpwedstrijd is te volgens op Facebook. Vanaf half april kunnen belangstellenden via Facebook stemmen op zijn of haar favoriete ontwerp. Eind april wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.