Vivienne Westwood is te zien in een nieuwe campagne van dierenbelangenorganisatie PETA. De Britse ontwerpster neemt in de campagnevideo een douche.

In de campagne, die dinsdag werd gelanceerd, linkt de 72-jarige ontwerpster de wereldwijde watercrisis aan de consumptie van vlees. Dat meldt de organisatie in een persbericht.
 
"Ik ben een eco-krijger, maar ik neem lange douches met een schoon geweten omdat ik een vegetariër ben", vertelt Westwood in de video. "Rivieren worden verlegd voor de vee-industrie, niet alleen voor de dieren maar ook voor het telen van de gewassen waarmee de dieren vetgemest worden."

"Door vlees te mijden, doe je meer voor het milieu dan recyclen of het rijden van een hybride auto", legt Westwood uit. 

Water

In een recent artikel haalde de New York Times een Europees onderzoek aan waarin staat dat er 15 miljoen liter water nodig is voor het produceren van 900 kilo vlees terwijl er slechts 321 liter water nodig is om 900 kilo groenten te produceren.

Uit ander onderzoek van de VN blijkt dat de vleesindustrie een van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering is.

De video waarin Westwood te zien is werd geregisseerd door Robbie Newby en geproduceerd door Carter Burwell, de BAFTA en EMMY winnaar die vooral bekend is door zijn soundtracks voor films van de Coen Brothers en Spike Jonze.