Het Leger des Heils heeft een nieuwe winkel geopend in Groningen. In de zogenaamde Reshare Store is tweedehands kleding te koop. De winkel richt zich op mensen met weinig geld.

De organisatie wil met de winkel in Groningen een nieuw concept uittesten, zo meldt Fashion United.

"We kijken in Groningen of de ideeën die wij hebben voor tweedehands kledingwinkels ook echt werken", zegt Simon Smedinga, woordvoerder van de winkel.

"We gaan tweedehands kleding verkopen, met prijzen die je bij zo'n winkel verwacht."

"De doelgroep: mensen met een smalle beurs. Omdat Groningen een universiteitsstad is, hopen we dat we ook studenten kunnen trekken omdat zij over het algemeen niet veel te besteden hebben."

50/50

De organisatie opende eerder zogenaamde 50/50winkels in Groningen, Maastricht en Amsterdam Zuidoost. In deze winkels zijn duurzame modelabels, vintage meubelen en biologische cosmeticaproducten te koop. 

De 50/50 winkels zijn tevens een platform voor beginnende modeontwerpers, die van ingezamelde kledingstukken nieuw ontwerpen maken. De ontwerpen worden verkocht in de winkels. Daarnaast is de organisatie bezig met een proef om van oude katoen nieuwe vezels en vervolgens kledingstukken te maken.