Ontwerpers Dewi Bekker, Sanne Faber, Julie de Ruyter en Tess van Zalinge gaan de eerder aangekondigde MOAM-collectie voor warenhuis Hema maken.

De 20-delige collectie bestaat vooral uit kledingstukken voor vrouwen, zoals een colbert, een blouse, een sweater en een pantalon.

Voor mannen maakt het viertal  onder meer een overhemd en een gebreide trui. Daarnaast komt er keukentextiel, zoals een theedoek en een handdoek, accessoires als een sjaal en een beanie en artikelen als agenda’s en panty’s. 

De ontwerpers worden tijdens het productieproces bijgestaan door drie coaches, waaronder stylist Frans Akoné, Peter Leferink, hoofddocent ontwerpen aan het Amsterdam Fashion Institute, en Mariette Hoitink, de eigenaresse van modebedrijf HTNK. 

Ontwerpers

De vier ontwerpers worden tevens ondersteund door ontwerpers Frans Molenaar, Olcay Gulsen en Claes Iversen, Rob van Thiel van Hema en Jildou van der Bijl en Iebele van der Meulen, hoofdredacteuren van tijdschrift Linda

MOAM (Mode Amsterdam) werd in 2012 opgericht door Martijn Nekoui. De organisatie werkte eerder samen met warenhuis De Bijenkorf en musea als Foam en Eye. 

De nieuwe collectie is vanaf september te koop in meer dan 200 filialen van het warenhuis.