Een biefstuk met een portie friet is het meest populaire gerecht onder Britten. 

Dat blijkt althans uit een onderzoek onder 1.837 volwassen Britten. Gevraagd werd wat ze zouden eten als de laatste maaltijd van hun leven, meldt Female First.

Ze moesten zeggen welk voorgerecht, hoofdgerecht en toetje ze zouden eten als ze zouden weten dat het de laatste maaltijd van hun leven was. Ze konden daarbij kiezen uit 150 gerechten.

Van de voorgerechten is een portie sint-jakobsschelpen met 21 procent het meest populair, gevolgd door brood met paté, dat 13 procent van de stemmen krijgt. Op de derde plaats eindigt knoflookbrood met kaas, met 7 procent van de stemmen.

Curry

Bij de hoofdgerechten kiest 18 procent van de ondervraagden voor biefstuk met friet. Op de tweede plaats eindigt gebraden rundvlees met geroosterde aardappelen en groente, dat 12 procent van de stemmen krijgt. De in Engeland populaire Indiase curry met kip, naanbrood en rijst krijgt 6 procent van de stemmen en wordt daarmee derde.

Het meest populaire toetje is een zogenaamde 'sticky toffee puding', een kleverige pudding met toffeesaus, die 14 procent van de stemmen krijgt. Een chocolade brownie met roomijs wordt door 11 procent gekozen en 4 procent kiest voor citroentaart. 

Ruim 65 procent van de ondervraagden kiest voor de laatste maaltijd een bekend gerecht, zodat hij of zij zeker weet er van te zullen genieten. Vrijwel niemand wil iets dat ze nog nooit hebben gegeten. 

Het overgrote deel van de deelnemers drinkt bij de laatste maaltijd een glas wijn, bier, whiskey of wodka.