Volgens Alexandra Shulman, de hoofdredacteur van de Britse Vogue, willen lezeressen van het blad geen 'echte' vrouwen op de cover zien.

Shulman, die sinds 1992 voor het tijdschrift werkt, zei dit in een interview met BBC Radio, zo meldt de Telegraph.

De hoofdredacteur van het blad zegt dat ze verveeld is door de vragen waarom de modellen die het blad afbeeldt altijd dun zijn.

"Mensen blijven maar vragen waarom de modellen zo dun zijn en stellen dat echte mensen er niet zo uit zien, zo zegt ze. "Maar niemand wil een model, dat er uitziet als een echt mens, op de cover van Vogue zien."

Fantasie

"Vogue is een tijdschrift dat gaat over fantasie, over dromen, een ontsnapping uit het leven van alledag. Mensen willen geen modellen zien die lijken op wat ze in de spiegel kunnen zien. Daar hoeven ze geen tijdschrift voor te kopen."

Shulman zegt zelf het meest te houden van de meer artistieke foto’s, maar ze weet tegelijkertijd dat die meestal minder goed verkopen. "Je balanceert tussen creativiteit en verkoopcijfers", zegt ze. "Mensen houden van het perfecte buurmeisjes, een mooi meisje met een leuke lach en een prachtige jurk."

Variatie

Toch heeft Shulman zich eerder uitgesproken over de te kleine pasmaten die de meeste ontwerpers maken.

"Ik denk dat ontwerpers grotere maten moeten maken en ook minder dunne modellen moeten laten meelopen in hun shows. Dat heb ik al zo vaak gezegd. Maar het gaat de goede kant op, er is al veel meer variatie dan vroeger."