Actrice Reese Witherspoon is van plan in navolging van Gwyneth Paltrow ook een eigen lifestyle-imperium te beginnen.

De 37-jarige actrice heeft voor haar nu nog naamloze lifestylebedrijf al wel een directeur aangesteld, zo meldt Radaronline. 

Naar verluidt zal het merk in 2015 lanceren en een zuidelijke toon hebben, aangezien Witherspoon zelf in Nashville (Tennessee) geboren is.

Bronnen voorspellen dat de Legally Blond-actrice via blogs advies gaat geven over zaken als voedsel, mode, beauty en het moederschap. Ook sluit Witherspoon een boek in de toekomst niet uit.

De actrice vaart hiermee in het water van haar goede vriendin Paltrow, die in 2008 haar eigen lifestylewebsite lanceerde, genaamd Goop. Op de website verschijnen dagelijks recepten, reisverslagen en modetips.

Kritiek

Paltrow is vaak bekritiseerd omdat ze volgens sommigen het alleen voor rijke mensen mogelijk maakt een gezonde levensstijl na te streven, door te denken dat iedereen zich een personal trainer en de beste biologische voedingsmiddelen kan veroorloven.

In het giftpakket dat de actrice voor afgelopen kerst samenstelde, waren tot grote schrik van fans onder andere speelkaarten van 258 euro en een damespyjama van 531 dollar opgenomen. Of Witherspoon goedkopere tips met de wereld gaat delen, is nog niet bekend.

Niet alleen Paltrow en Witherspoon zijn bezig met hun eigen lifestyle-imperium. Ook actrice Blake Lively is haar eigen lifestylewebsite begonnen.