Een nieuw, alternatief modellenbureau uit Engeland wil verandering aanbrengen in het huidige schoonheidsideaal binnen de mode-industrie en neemt daarom modellen aan op basis van persoonlijkheid, in plaats van uiterlijk.

The Anti Agency wil de focus leggen op het innerlijk en de stijl van de modellen, zo meldt het Belgische Knack.

Dit zou volgens de oprichters meer aansluiten bij hun label, dan alleen mooie mensen te kiezen als uithangbord voor hun campagnes.

Zo heeft het bureau bijvoorbeeld geen eisen naar de modellen toe wat betreft lengte en gewicht. "We willen niet alleen graatmagere modellen, maar ook vrouwen met rondingen en een grote boezem", aldus de oprichters.

"We werken ook niet meer portfolio’s. Voor ons is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de persoonlijkheid van onze modellen en dat kun je niet zien door te bladeren door een fotoboek."

Tatoeages

Het agentschap heeft momenteel rond de honderd klanten. In de campagnefoto’s zijn onder anderen mannen en vrouwen te zien met tatoeages, dreadlocks en piercings.

De laatste jaren verschuift het schoonheidsideaal langzaamaan en worden steeds vaker plus-size, transgender en modellen met verschillende etnische origine gekozen voor grote campagnes en modeshows.