Model Helena Christensen heeft samen met juwelenmerk Shaballa een armband ontworpen. Het sieraad zal worden geveild voor een goed doel.

De opbrengst van de armband gaat naar Operation Smile, een organisatie die gratis operaties aanbiedt aan kinderen die zijn geboren met schisis, zoals een hazenlip, of andere afwijkingen aan het gezicht. Het openingsbod is 8.650 euro, zo meldt de Daily Mail.

"Het is een magisch stuk, iets dat je in een oud sieradenkistje zou kunnen vinden", zegt het 45-jarige Deense model. "Het was lastig om het te maken, ik had zoveel keuze dat ik ging twijfelen."

Christensen selecteerde de saffieren, diamanten en parels, waarna de armband met de hand werd gemaakt in Kopenhagen. De armband is momenteel te zien op een expositie in New York, samen met een aantal foto's uit het tijdschrift V, waar het model als gastredacteur werkte.

Foto's

De foto's, waarop Chistensen, Christy Turlington, Julianne Moore en David Lynch te zien zijn, zijn door het model gesigneerd en zullen eveneens worden geveild.

De opbrengst van de foto's gaat naar Every Mother Counts, de David Lynch Foundation en Chernobyl Children International.