De controversiële fotograaf Terry Richardson ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel intimiderend gedrag. Meerdere modellen hebben geklaagd over de fotograaf.

Dat schrijft Daily Mail.

De Amerikaan werkte samen met tal van grote namen, van president Barack Obama tot popsterren als Miley Cyrus, Rihanna en Beyoncé. Hij weigerde tot dusver te reageren op beschuldigingen dat hij zich vaak misdraagt tegen modellen.

Richardson wordt er onder meer van beschuldigd dat hij jonge modellen dwingt om seksuele handelingen te verrichten met hem en zijn mannelijk personeel. Ook zou hij zich regelmatig uitkleden tijdens fotosessies. 

"De beschuldigingen zijn vals, door haat gedreven en lasterlijk", zo zegt de fotograaf. "Ik probeer de roddels en valse beschuldigingen zoveel mogelijk te negeren. Er op reageren is eigenlijk een belediging voor mijn werk en mijn karakter. Het is niets meer dan een heksenjacht."

Roofdier

De fotograaf is ook door een aantal beroemdheden beschuldigd van wangedrag. Zo noemt actrice Lena Dunham hem een "seksueel roofdier". De actrice wil niet meer met Richardson werken. Ook model Coco Rocha wil niet meer voor de fotograaf poseren. "Ik heb met hem gewerkt, maar ik voelde me niet op mijn gemak", zo zegt ze. 

Een internetpetitie waarin werd opgeroepen om de fotograaf te boycotten werd door enkele tienduizenden mensen ondertekend. 

Volgens het Deens model Rie Rasmussen zijn vooral jonge modellen het slachtoffer van de fotograaf: "Hij manipuleert ze om hun kleren uit te trekken en maakt foto’s van ze waar ze zich later voor schamen." 

Naakt

Het Canadese model Liskula Cohen vertrok tijdens een fotosessie voor Vogue, omdat Richardson eiste dat ze zich uitkleedde en een eveneens naakte man seksueel zou bevredigen. Ze adviseert modellen die met hem werken direct de politie te bellen als hij zich misdraagt.

Volgens Richardson zijn alle beschuldigingen onzin: "Ik werk met volwassen vrouwen die weten wat ze doen en er mee akkoord gaan. Ik heb nooit iemand iets laten doen wat ze niet wilde."