Sofia Vergara lanceert in april haar eerste parfum, Sofia by Sofia Vergara genaamd. De actrice heeft plannen om meerdere parfums op de markt te brengen.

Dat meldt Women’s Wear Daily.

De Colombiaanse actrice, die bekend werd door haar rol in de televisieserie Modern Family, was nauw betrokken bij het ontwikkelen van het parfum. 

Vergara ziet het parfum als het eerste van een lange rij. "Ik wilde zeker weten dat ik met de juiste mensen samenwerkte", zo zegt ze. "Ik wil een succesvol merk creëren. Ik heb al een kledinglijn, een make-upcollectie, haarproducten en meubelen. Het parfum maakt mijn merk compleet."

Orchideeën

Het parfum is een oriëntaalse bloemengeur, die opent met cassisbessen en pruimen. Het hart bestaat uit viooltjes, Colombiaanse rozen en orchideeën, met een basis van sandelhout en vanille. 

"Rozen en orchideeën zijn mijn lievelingsbloemen", zegt de actrice. "En ze komen, net als ik, uit Colombia. Ik wilde wie ik ben en waar ik vandaan kom verwerken in mijn parfum. Ik wilde een geur die ik de hele dag kan dragen, die niet al te uitgesproken is en die zowel mannen als vrouwen lekker vinden."

De geur wordt op 24 april gelanceerd in de Verenigde Staten. In een later stadium wordt het parfum in de rest van de wereld op de markt gebracht. Vergara poseerde zelf voor een bijbehorende campagne, die in het najaar wordt gelanceerd.