De meeste mensen die op zoek zijn naar een geliefde, vinden de ware liefde bij hun vijfde partner. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek. 

Dat schrijft de Daily Mail.

De website MSN ontwikkelde een formule waarmee berekend kan worden hoe succesvol een relatie zal zijn. Om de formule te creëren, werden tweeduizend volwassen mensen ondervraagd over hun liefdesleven.

Uit het onderzoek blijkt dat voor de meeste mensen de vijfde partner de ware is. Een kwart van de ondervraagden vindt het prettig dat de partner, omdat hij of zij vier eerdere partners had, inmiddels ervaring heeft. Toch wil 21 procent van de mannen graag de eerste minnaar van zijn grote liefde zijn.

Humor

Tevens blijkt dat de meeste ondervraagden gevoel voor humor de belangrijkste eigenschap van een partner vinden. Voor 26 procent van de mannen is echter goede seks het belangrijkste ingrediënt van een geslaagde relatie. Van de vrouwen is 13 procent het daar mee eens.

De formule is tamelijk ingewikkeld en vereist enig rekenwerk, maar volgens psycholoog Corinne Sweet, die meewerkte aan het ontwikkelen van de formule, is de uitkomst betrouwbaar en vertelt hij hoelang de partners bij elkaar zullen blijven.

Wensen

"De meeste mensen beginnen aan een relatie met de hoop dat die eeuwig zal duren", zo zegt ze. Maar weinig mensen weten dat ze pas bij de vijfde seksuele partner echt weten wat ze willen en genoeg zelfvertrouwen hebben om dat ook duidelijk te maken."

"Er goed uitzien is meegenomen, maar uiteindelijk gaat het erom of de persoonlijkheden, wensen en verlangens van de partners bij elkaar passen. De formule kan helpen om daar achter te komen."