De Zweedse zangeres Lykke Li heeft een collectie kleding, schoenen en accessoires ontworpen voor modeketen & Other Stories. De collectie komt in het najaar op de markt. 

De collectie is voornamelijk uitgevoerd in de kleur zwart met witte elementen. De zangeres ontwierp de diverse stukken samen met een aantal bevriende ontwerpers van het label.

Zo is ontwerper Behnaz Aram verantwoordelijk voor de kleding, Nicole Wilson voor de schoenen en Klara Sjons voor de accessoires. 

"Ik ben een nomade en reis mijn hele leven al de wereld rond, mijn stijl is daardoor praktisch", zo zegt de zangeres in een persbericht. "Ik wil een lichte garderobe, maar wil mezelf wel uiten: er is geen plek voor decoratie en kleur." 

"Ik wil me sterk voelen of ik nou ’s ochtends vroeg de tourbus uit rol, naar de zonsopgang kijk in Parijs of de longen uit mijn lijf zing in New York." 

Esthetiek

"Lykke en ik hadden al eerder met het idee gespeeld om samen te werken, maar nu gebeurt het eindelijk!", zegt Behnaz Aram. "Haar ideeën inspireerden mij en we hebben dezelfde esthetiek, liefde voor klassieke vormen en waardering voor kwaliteit."

Li bracht twee albums uit, Youth Novels in 2008 en Wounded Rhymes in 2011. In 2014 komt haar derde album uit en maakt ze haar acteerdebuut in de Zweedse film Tommy.