De provincie Gelderland gaat zich niet opnieuw verbinden aan een mode-evenement dat lijkt op de geflopte ModeBiënnale in Arnhem. 

Gelderland gaat daar geen geld en energie in steken, maakt niet op voorhand afspraken en zal iets dergelijks ook niet op wat voor manier dan ook stimuleren.

Gedeputeerde Staten (GS) verwerpen woensdag de aanbevelingen die in een evaluatierapport over de biënnale zijn gedaan. ''Er moet een frisse start gemaakt worden. De ModeBiënnale moet niet doorgaan op de huidige weg'', vinden zij.

Tekort

De ModeBiënnale van 2013 is opnieuw afgesloten met een enorm financieel tekort. Verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem van Arnhem trad maandag af wegens de mislukking.

Veel bekende mode-ontwerpers hebben in Arnhem gestudeerd. Om die reden liet de gemeente vijfmaal een internationale ModeBiënnale organiseren, maar het evenement is nooit een groot succes geworden. De provincie vindt dat er in Arnhem best ruimte is voor een mode-evenement, maar dan moet het heel anders.

De vele ontwerpers en modekwartier Klarendal zouden er bijvoorbeeld veel meer bij betrokken moeten worden.

Een ander modefestijn kan wel bij de provincie aankloppen om geld, zeggen GS. Het geld dat tot 2015 gereserveerd stond voor de ModeBiënnale is beschikbaar voor ''een goed plan.''