Jonge Nederlandse vrouwen zijn tevreden over hun liefdesleven en geven dat gemiddeld een acht. Vrouwen hechten ook veel waarde aan trouw en hebben een hekel aan vreemdgaan.

Alhoewel de vrouwen aangeven trouw belangrijk te vinden en 62 procent vreemdgaan een reden vindt om een relatie te verbreken, denkt de helft van de ondervraagden dat een monogame relatie uiteindelijk een sleur wordt. 

Dat alles blijkt uit een onderzoek van weekblad Viva onder duizend lezeressen van rond de dertig. 

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een gevoel voor humor de aantrekkelijkste eigenschap van een man vinden. Samen kunnen lachen zien ze als het belangrijkste smeermiddel voor een geslaagde relatie.

Verliefd

Een kwart van de ondervraagde vrouwen denkt wel eens dat ze de verkeerde partner heeft gekozen en 6 procent denkt dit zelfs regelmatig tot vaak. Een derde verlangt dan ook stiekem naar de buurman, een collega of een andere bekende. Toch zou 60 procent eventuele verliefde gevoelens voor een ander niet opbiechten aan de partner.

De deelnemende vrouwen hadden voor de huidige relatie gemiddeld met twee of drie mensen het bed gedeeld. Een kwart van de ondervraagde vrouwen heeft twee keer per week seks en is daar tevreden mee. Slechts 3 procent zegt elke dag seks te hebben.

Ergeren

De ondervraagde vrouwen ergeren zich regelmatig aan hun vaste partner, zo blijkt uit het onderzoek. Ruim 17 procent ergert zich aan het feit dat de partner geen initiatief toont. Zo'n 12 procent vindt het vervelend dat hij niks in het huishouden doet en eenzelfde percentage vindt dat hij te veel werkt. 

Ook vindt 8 procent dat de partner te veel klaagt. Ruim 10 procent vindt dat hij te veel rookt en 6 procent zegt dat hij niet om kan gaan met geld.