De Council of Fashion Designers of America heeft de jaarlijkse genomineerden voor hun Fashion Awards bekend gemaakt. Marc Jacobs en de tweeling Mary-Kate en Ashley Olson maken kans op een prijs. 

Dat meldt Women's Wear Daily.

Ontwerper Marc Jacobs is samen met zijn collega's Joseph Altuzarra en Alexander Wang genomineerd voor de titel beste modeontwerper voor vrouwen. Thom Brown, Rag & Bone en Public School kregen een nominatie voor beste ontwerper van mannenkleding.

De nominaties voor beste ontwerper van accessoires ging naar Alexander Wang, Mary-Kate en Ashley Olsen en Proenza Schouler. 

Aanstormend talent

De genomineerden voor de Swarovski Award voor beste aanstormende talent gaan in de categorie vrouwenmode naar Rosie Assoulin, Wes Gordon en het label Hood by Air. In de categorie accesooires zijn Marc Alary, Irene Neuwirth en Jennifer Fisher genomineerd.

Een aantal winnaars is reeds bekend. Zo krijgt ontwerper Tom Ford de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award en Raf Simons, de hoofdontwerper van Dior, krijgt de International Award. 

Ook moderedacteuren Paul Cavaco en Ruth Finley en modellenscout Bethann Hardison krijgen een prijs. De prijzen worden op 2 juni uitgereikt in New York. Regisseur John Waters zal de prijsuitreiking presenteren.