Dinsdagavond werden in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt van de Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté. Schoonheidsproducten van onder meer Chanel en Dior werden bekroond. 

De prijswinnaars werden dinsdagavond bekend gemaakt in restaurant Bord’Eau van Hotel De L’Europe in Amsterdam. 

De winnaars werden gekozen door een jury van onafhankelijke beautyjournalisten wereldwijd. Het tijdschrift Marie Claire, dat de jaarlijkse prijs organiseert, verschijnt in 33 landen.

Modehuis Chanel viel drie keer in de prijzen. Les Beiges, een serie make-upproducten, de verzorgingslijn Les Temps Essentiel en Le Volume, een mascara, werden alle drie onderscheiden.

Estée Lauder 

Ook ging er prijzen naar het verzorgingsproduct Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II van Estée Lauder, de lippenstift Lip Maestro van Giorgio Armani, Botanical D-Tox, een huisverzorgingsproduct van cosmeticamerk Sisley en Sun Sport Invisible Mist, een serie zonproducten van Lancaster.  

De Nederlandse jury kende ook prijzen toe aan LiftActiv Derm Source 10 Ogen & Wimpers, een huidverzorgingsproduct van Vichy, Abricot ManIcure Serie & Gel Coat, nagelproducten van Dior en de Couture Styling Collectie van haarverzorgingmerk Kérastase. 

De Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté bestaat dit jaar 28 jaar. In Nederland bestaan het tijdschrift en de prijs 24 jaar. De Nederlandse jury bestond uit beautyjournalisten Maroesja de Ruyter van Marie Claire, freelance beautyjournalist Anneloes Tas, Manon Hanssen van het tijdschrift Grazia en Brigitte Tellier van het tijdschrift Glamour.