De bekroonde website Nowness.com introduceert een nieuwe manier van internetwinkelen. Bezoekers die bijvoorbeeld een filmpje van dansers bekijken kunnen op kledingstukken klikken en ze zo aanschaffen.

Voor dit digitale experiment werkt de website samen met bekende modelabels als Louis Vuitton, La Perla, Kenzo, Haider Ackermann, Rick Owens, Bottega Veneta en Maison Martin Margiela, zo meldt de website via een persbericht.

In het filmpje zijn de dansers van het Sadler’s Well Theatre (foto) uit Londen te zien. Ze doen een dans die is geregisseerd door het duo Tell No One. Tijdens de dans spelen de dansers met verschillende kledingstukken. 

Door middel van innovatieve technologie kunnen belangstellenden op de kledingstukken klikken en ze zo bewaren. Na afloop van het filmpje kan de bezoeker de geselecteerde kleding via een derde partij aanschaffen. De website wil op deze manier functionaliteit combineren met een artistieke visie.  

Cultuur

Nowness.com is een website van het luxebedrijf LVMH. De website, die in 2010 werd gelanceerd, bericht dagelijks over lifestyle, mode en cultuur. In 2011 won de website meerdere prijzen. In 2012 lanceerden ze een Chinese versie.