Twee derde van de vrouwen vindt het minder erg als hun man een keer seks heeft met een ander dan dat hij verliefd wordt op iemand anders, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Het merendeel van de ondervraagde vrouwen zou het minder erg vinden als hun man een keer seks heeft met iemand anders dan dat hij verliefd wordt op een ander. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 477 volwassen mensen, zo schrijft de Daily Mail.

De deelnemers werden ondervraagd over verschillende vormen van vreemdgaan, zowel seksueel als emotioneel. Mannen blijken heel anders over vreemdgaan te denken dan vrouwen. Van de ondervraagde mannen vindt twee derde het namelijk erger als zijn partner seks zou hebben met een andere man dan dat ze verliefd wordt op een ander. 

Dr. Gary Brase, een van de onderzoekers, noemt de verschillende standpunten van mannen en vrouwen opmerkelijk. Volgens hem is het niet duidelijk of het verschil biologisch is bepaald of dat opvoeding er mee te maken heeft. 

Genen

Hij stelt dat het mogelijk is dat mannen wellicht meer waarde hechten aan seksuele trouw, omdat mannen nooit helemaal zeker weten of ze wel de biologische vader van hun kind zijn.

"Mannen weten nooit zeker of hun kind wel hun genen heeft", zo zegt hij. "Daarom vinden ze seksuele trouw zo belangrijk. Vrouwen zijn daarentegen eerder bezorgd of een man wel genoeg zal bijdragen in de opvoeding van hun kind. Daarom vinden ze emotionele trouw belangrijker."