Ruim één op de vijf volwassenen onder de leeftijd van veertig jaar heeft wel eens seks voor de camera gehad. 30 procent maakt regelmatig naaktfoto’s van zichzelf.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek waarvoor 1.612 volwassenen zijn ondervraagd, zo meldt Daily Mail.

Vooral de mobiele telefoon wordt veel gebruikt voor naaktfoto's. De webcam is minder populair bij de respondenten. Zo heeft 15 procent van hen wel eens bloot voor een webcam geposeerd, terwijl een derde van de ondervraagden regelmatig camera's, telefoons en videocamera's gebruikt voor naaktfoto's of filmpjes.

De populariteit van naaktfoto's versturen en 'sexting' is groter onder de jongere generatie. Ruim 60 procent van de jongeren heeft wel eens deelgenomen aan online cyberseks. Zo sturen de ondervraagden regelmatig pikante foto's via Snapchat, chatrooms of met behulp van een mobiele telefoon.

Volgens de onderzoekers zijn veertigplussers niet opgegroeid met de overvloed aan foto- en opnametechnologie waar de jongere generatie wel toegang tot heeft. 6 procent van de veertigplussers heeft wel eens seks voor de camera gehad.

Een vijfde van de ondervraagden in een lange afstandrelatie, geeft toe regelmatig digitale ontmoetingen met hun geliefde te plannen, om de passie levend te houden. 14 procent van de koppels zegt dat cyberseks haast noodzakelijk is, omdat het werkrooster hen uit elkaar houdt.