Sylvie Meis siert de cover van het aankomende nummer van de Nederlandse editie van Vogue. De televisiester is ook uitgebreid geïnterviewd door het tijdschrift.

De presentatrice werd voor het modetijdschrift gefotografeerd door de Nederlandse fotograaf Paul Bellaart. Ze draagt op de foto’s nauwelijks make-up en heeft weer haar natuurlijke, bruine haarkleur.

Meis, die in Duitsland voor het vierde achtereenvolgende jaar het succesvolle programma Let’s Dance presenteert en te zien is in campagnes van Hunkemöller en Philips, kijkt in het interview vooral terug op het afgelopen jaar. In 2013 was haar scheiding van voetballer Rafael van der Vaart maandenlang voorpaginanieuws. 
 
"De media-aandacht gutste als een lawine over me heen", zo zegt Meis. "Vooral de omvang heeft me verbaasd. Bij elke aanval die kwam, dacht ik maar één ding: vechten, Sylvie, vechten. Oorlogsmodus."

Storm

Meis heeft spijt dat ze de mediastorm rond haar scheiding niet anders heeft aangepakt. "Ik had veel sneller duidelijkheid moeten geven", zo legt ze uit. "Was ik maar opener geweest. Dan had ik twee weken gedoe gehad en daarna was de storm gaan liggen."

De presentatrice heeft inmiddels het roer drastisch omgegooid en heeft afstand genomen van haar verleden als voetbalvrouw. "Ik heb me het afgelopen jaar ontdaan van alles wat bij een huwelijk met een voetballer hoort", zegt ze. "Ik ben geen spelersvrouw meer en zal het nooit meer zijn. Ik wil dat leven niet meer."

Op de foto’s bij het interview is te zien dat Meis ook voor een ander uiterlijk heeft gekozen. "Ik kan tegenwoordig maar moeilijk dingen terugkijken van vroeger", zegt ze in het interview. "Sommige oufits die ik op televisie droeg: vre-se-lijk! Te diepe uitsneden, te veel make-up en sieraden. Dat gerinkel, die Schmuck, het stoot me nu af."

Woody Woodpecker

Meis geniet wel volop van haar werk als presentatrice en model. "Ik heb het altijd leuk gevonden om te entertainen, om de aandacht van mensen vast te houden", zegt ze.

"Ik deed vaak mee aan wedstrijden. Toen ik tien was, deed ik Woody Woodpecker na op de plaatselijke braderie en won ik! Als je klein bent van gestalte, wil je je iets meer bewijzen."

Het nieuwe nummer van Vogue verschijnt op dinsdag 11 maart.