De Ierse modeketen Primark opent eind 2015 een winkel in het centrum van Amsterdam. De nieuwe winkel komt in een pand tussen het Damrak en de Nieuwendijk.

De winkel krijgt een oppervlakte van 8.800 vierkante meter, verdeeld over negen etages, zo meldt Fashion United. De winkel krijgt ingangen op het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage. 

In hetzelfde pand, waar momenteel een filiaal van winkelketen C&A is gevestigd, zullen ook vestigingen van de Amerikaanse koffieketen Starbucks en de Spaanse modeketen Zara komen. 

Het winkelpand wordt de komende tijd ingrijpend verbouwd. Het gehele pand wordt gestript, waarna er een nieuwe bakstenen gevel gebouwd zal worden. Het vernieuwde pand krijgt grotere etalages en zal qua stijl lijken op het originele pand van architect Berlage, dat verloren ging na een brand.

He vernieuwde winkelpand moet in september 2015 helemaal klaar zijn. C&A blijft gedurende de verbouwing open. De keten zal in het vernieuwde pand een flagship store openen.

Eerder werd bekend dat ook de Britse warenhuizen Marks & Spencer en Harvey Nichols nieuwe filialen in Amsterdam gaan openen.