Mannen zouden fanatieker zijn dan vrouwen in het proberen te krijgen van korting. De helft van de Nederlandse mannen blijkt regelmatig om korting te vragen in winkels, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Van de Nederlandse vrouwen zegt slechts 29 procent wel eens om korting te vragen in een winkel. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau MWM2 onder 1.053 Nederlanders die online winkelen, in opdracht van een Nederlandse kortingswebsite.

Toch is 71 procent van de ondervraagde vrouwen erg blij als ze iets met veel korting kan kopen. Van de mannen is dat slechts 55 procent. 

Mannen maken er ook een sport van om op zoek te gaan naar de laagste prijs. Van de ondervraagde mannen vergelijkt 72 procent voor ze gaan winkelen eerst op internet de prijzen.

Uitverkoop

Ook wachten mannen vaker op de uitverkoop, zo blijkt uit het onderzoek. Eén op de vijf ondervraagde mannen blijft op versleten schoenen rondlopen omdat hij niet de volle prijs wil betalen voor een nieuw paar.

Tevens blijkt dat mannen twee keer vaker een kledingstuk om het na één keer dragen terug te brengen naar de winkel.   

Jongeren tussen de 18-25 blijken het minst om korting te geven. Niet alleen vragen zij minder direct naar korting, ze zijn niet speciaal op zoek naar een afgeprijsd product, zo blijkt uit het onderzoek.