Ralph Lauren krijgt de James Smithson Bicentennial Medal. De Amerikaanse ontwerper krijgt de medaille voor zijn ondernemerschap, creativiteit, kunstzinnigheid en visie.

De ontwerper krijgt de medaille in juni tijdens een ceremonie in Washington, D.C. De exacte datum is nog niet bekend, zo meldt Women’s Wear Daily.

Lauren doneerde in 1998 9,5 miljoen euro aan het Save America’s Treasures project van het National Museum of American History, onderdeel van het Smithsonian Institution in de Amerikaanse hoofdstad.  

Een belangrijk onderdeel van het project was de restauratie van de Star-Spangled Banner, de vlag die de inspiratie was voor het Amerikaanse volkslied. De restauratie van de vlag begon in 1998 en was klaar in 2006. Lauren betaalde de restauratie. 

Medaille

De onderscheiding bestaat sinds 1965 er werd in het leven geroepen om de tweehonderdste verjaardag van Smithson, de oprichter van het Smithsonian Intitution, te herdenken. 

Lauren is de zeventigste persoon die de onderscheiding krijgt. Eerder kregen onder meer Clint Eastwood, Steven Spielberg, Jim Henson, Julia Child, Rosemary Clooney, Lady Bird Johnson en Robert Redford de medaille.