De helft van de jongeren kiest er voor om een relatie door middel van een tekstbericht te beëindigen. Ook uitmaken via de sociale media is populair. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 55 procent van de jongeren heeft het afgelopen jaar een relatie beëindigd door middel van een tekstbericht of via de sociale media. Ruim 10 procent deed dat door middel van een e-mail. 

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 2.712 jongeren tussen de 18 en 30 jaar die de afgelopen twaalf maanden een relatie beëindigden, zo meldt de Daily Mail.

Ruim de helft van de ondervraagden zeggen dat het 'minder pijnlijk' is om het op deze manier uit te maken met een geliefde. Zo’n 62 procent van de ondervraagden zegt overigens zelf de relatie te hebben verbroken. 

Blokkeren

Van degenen die via de sociale media een relatie beëindigden, zegt 61 procent dat ze het telefoonnummer van de nieuwe ex direct hadden gewist en geblokkeerd. 

De mensen die de relatie eindigden door middel van een e-mail zeggen dat ze dat deden omdat ze dan goed konden uitleggen waarom ze het uit wilden maken. Slechts 2 procent van de ondervraagden beëindigde de relatie door middel van een handgeschreven brief.

Onpersoonlijk

Toch zegt drie kwart van de ondervraagden dat ze het vervelend zouden vinden om via een tekstbericht of e-mail te horen dat ze gedumpt zijn. Ruim 60 procent vindt het te onpersoonlijk.

Van de ondervraagden beëindigde 15 procent een relatie door middel van een telefoongesprek en 18 procent deed dat tijdens een persoonlijk gesprek.