Overwerken is nog steeds het meest gebruikte excuus van mensen die vreemdgaan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Van de ondervraagde mannen gebruikt 43 procent overwerk als excuus, van de ondervraagde vrouwen is dit zelfs 47 procent. Dat blijkt uit een onderzoek door een website voor vreemdgangers onder 1.907 Nederlandse leden.

Mannen gebruiken ook vaak smoesjes als 'met vrienden op stap gaan' en 'sporten'. Bij de ondervraagde Nederlandse vrouwen zijn vooral smoesjes als 'boodschappen doen' en 'met vriendinnen op stap gaan' populair. 

Eén op de drie van de ondervraagde mannen heeft nog nooit overspel gepleegd. Van de ondervraagde vrouwen is dit één op de vijf. Nederlanders die wel vreemdgaan, spreken meestal een keer per maand af.

Nog geen 10 procent ziet de minnaar of minnares meerdere keren per week.

Eigen bed

Van de Nederlandse mannen die vreemd gaan, houdt 65 procent het bij één minnares of minnaar tegelijk. Van de ondervraagde vrouwen doet de helft dat. Ruim één op de drie vrouwen die overspel heeft gepleegd, heeft wel eens overspel gepleegd in haar eigen bed. Van de mannen is dit één op de vier.

Bijna 20 procent van de vreemdgaande mannen heeft meer dan twee jaar dezelfde minnaar of minnares. Eenzelfde percentage kiest voor onenightstands. 

Bij de ondervraagde vrouwen duren de meeste affaires tussen zes en twaalf maanden. Zo’n 15 procent van de vrouwen heeft onenightstands.