De Britse webwinkel Boohoo lanceert een uitgebreide collectie voor vollere vrouwen. De collectie is geïnspireerd op de catwalktrends.

De nieuwe 'plus-size'-collectie, die verkrijgbaar is in de maten 44 tot en met 52, is geïnspireerd op de mode die onlangs op de catwalk te zien was en is bedoeld voor vrouwen met een voller figuur die minder snel iets van hun gading vinden in modewinkels. Dat meldt de Daily Mail.

Naast bomberjassen en leren jacks, waar zangeres Rihanna en model Cara Delevingne vaak in gezien worden, zijn er tal van kledingstukken in pastel en tops met bloemenprints en sportlogo's. 

Daarnaast zijn er ook een aantal rokken, blazers en jasjes en veel basisstukken met grafische prints. De collectie is door de Britse modepers lovend ontvangen.

Stoffen

"Deze collectie is een van de meest interessante die ik de laatste tijd gezien heb", zegt Rivkie Baum, moderedacteur van het Britse plus-size tijdschrift Slink. "Het merk heeft goed naar de trends gekeken en maakt gebruik van mooie stoffen. Vollere vrouwen die graag trendy kleding dragen zullen hier blij mee zijn." 

Eerder lanceerden labels als Asos, New Look en Simply Be collecties voor vrouwen met een grotere kledingmaat. Een groot deel van de Europese vrouwen heeft kledingmaat 44 of groter, waardoor er steeds meer vraag komt naar trendy kleding in grotere maten. De nieuwe collectie is ook vanuit Nederland te bestellen.